Cupcakes voor een baby shower maken

Over iets meer dan een week is mijn kleine zusje uitgerekend, dan wordt ze moeder. WOW. Daarom organiseerden mijn moeder en ik afgelopen maandag 22 december een kleine baby shower. Helaas moesten veel mensen werken, nog stagelopen of waren ze ergens naar toe, toch was het met een klein groepje heel gezellig! Mijn zusje weet nog steeds niet of het een jongen of een meisje wordt, dus moesten mijn moeder en ik creatief zijn met het lekkers. We besloten heel simpel, cupcakes te maken! Ik laat je zien hoe we dat deden!

Hierboven alle ingrediënten die wij gebruikt hebben. De foto wilde niet lukken, maar oke, alles staat erop! We kozen voor 1 cupcake mix in vanille en 1 in chocolade. Beide zijn ze van Dr. Oetker, bijna kant en klaar dus. Hier moet je zelf nog 2 eieren, 100 ml melk en 100 gram boter aan toevoegen. Voor de topping gebruikt we kant en klare, ook van Dr. Oetker, want dat waren de enige roze en blauwe. Ook kochten we bolletjes, waar onder andere roze en blauw in zat. Zodat we de cupcakes nog wat meer konden versieren!

Als je alle ingrediënten hebt verzameld, is het een kwestie van in een kom gooien en mixen maar! Wat ziet het er eerst lekker smakelijk uit, kuch kuch. Als het eenmaal gemixt is, is het al een stuk aantrekkelijker! Zorg ervoor dat er geen klontjes boter meer inzitten, want dat is niet zo lekker denk ik. Zoals je ziet leg ik altijd een doekje onder de kom, zo verschuift die minder! Ik kan namelijk mijn rechterhand zeer weinig, nouja, eigenlijk gewoon niet gebruiken. Dus als je dan met links moet mixen, wil je niet dat je kom alle kanten op vliegt! TIP!

Wanneer je het beslag helemaal klaar hebt, kun je het in de vormpjes doen. Mijn moeder en ik hebben gekozen voor blauwe en roze vormpjes, want het kan natuurlijk een jongen en een meisje worden. We hadden er 4 te weinig, dus hebben we nog 4 groene gebruikt, maar die hebben we daarna achterwegen gelaten, want we hadden toch teveel cupcakes gemaakt.

De cupcakes moesten +- 22 minuten in de oven. Nou, volgens mij heeft de eerste lading er bijna 40 minuten ingezeten en de tweede toch ook meer dan 30 minuten. Dat geeft verder niet, maar houd er rekening mee dat het per oven kan verschillen! We waren op tijd begonnen, dus geen stress! Ik bakte als eerst de vanille cupcakes en daarna de chocolade cupcakes. Zo kon ik de ene lading er alvast inzetten, terwijl ik van de ander het beslag nog maakte.

Als de cupcakes gaar zijn (prik er even in, als er geen beslag meer mee komt, zijn ze gaar!) moeten ze eerst afkoelen voordat je de topping erop mag doen. Het is belangrijk dat je de topping 1 minuut in een bakje warm water legt, wat ik bij de blauwe dus was vergeten. Het gaat namelijk ontzettend zwaar als je dat niet doet! Zelfs nadat ik de roze erin had gelegd, had ik nog ontzettend veel moeite met het eruit knijpen van de topping!

Om dit met 1 hand te doen heb je veel kracht en geduld nodig! Mijn vingers deden zoveel pijn van het knijpen! We hebben ervoor gekozen de blauwe topping op de cupcakejes te doen met een roze vormpje. En andersom, de roze topping op de cupcakes met het blauwe vormpje. Dit omdat we niet weten wat het geslacht is. Weet je dit wel? Dan kun je natuurlijk alleen roze of alleen blauw kiezen!

Om het af te maken hebben we er kleine balletjes opgelegd. Blauwe, roze, maar ook zilverachtige. Het was nog behoorlijk moeilijk, want je moest ze redelijk goed in de topping duwen, anders rolde ze er vandoor! Er lagen dus overal balletjes, oeps. Let er ook op dat je niet alleen blauwe, of alleen roze gebruikt! Wel als je weet wat het geslacht is natuurlijk!

Mijn moeder en ik zijn nog steeds blij met het eindresultaat! En volgens mij vond iedereen ze lekker! Ik heb nu alleen de 4 groene cupcakes nog over namelijk, daar zit ook geen topping bovenop, want die had ik al opgemaakt. Ik weet dat het heel erg simpel is, maar ik vond het toch leuk om te laten zien! Simpel kan ook leuk en lekker zijn, toch?

Ze is dan wel bijna 3 jaar jonger, maar jeetje wat wordt ze nu snel volwassen! Nog even en ik ben tante en zij is een mama, dan heeft ze de verantwoordelijkheid over een kind! Ook is ze nu net 2 weekjes het huis uit, heel bizar, want we hadden allemaal gedacht dat ik de eerste zou zijn. Maar nee, ik, als bijna 20-jarige woon nog thuis en mijn net 19-jarige zusje is bijna moeder en uit huis. Niks mis mee natuurlijk, maar het is niet zoals we hadden gedacht!

Ik wil nog even kwijt dat ik heel trots op je ben! Je zal altijd mijn kleine zusje blijven, maar ik ben heel trots op het feit dat je zo snel volwassen bent geworden! En dat zal alleen maar meer worden! Straks mag je mij vertellen wat ik moet doen, in plaats van dat ik iets aan jou uitleg! Je bent een topper en je doet het ontzettend goed! Ik ben straks een trotse tante en ik kijk uit naar de geboorte van mijn kleine neefje of nichtje! Nog even volhouden! ♥