Een nieuwe koelkast kopen

Een nieuwe koelkast kopen

Een nieuwe koelkast kopen doe je niet zomaar even. Je wil natuurlijk wel de juiste aanschaffen. Een nieuwe koelkast is niet goedkoop, maar er zijn regelmatig goede koelkasten in de aanbieding. Er zijn ook speciale dealers die koelkasten verkopen tegen stuntprijzen. Zo kun je ook met een kleine portemonnee een koelkast kopen. Op internet, maar ook in de reclame folders, zie je regelmatig acties voorbij komen. Voor je de koelkast koopt, moet je eerst je budget bepalen. Dit maakt de selectie al een stuk kleiner. Grote bekende merken zijn vaak duurder dan onbekende merken.

Verschillende merken koelkasten

Er zijn koelkasten van verschillende merken verkrijgbaar. Miele, Bosch en Whirlpool zijn enkele grote bekende merken. Maar ook Samsung en Zanussi zijn goed bekend. Daarnaast zijn er ook nog veel merken die wat onbekender zijn. Dit doet echter niets af van de kwaliteit van de koelkast. De prijzen verschillen ook. De koelkasten van bekende merken zijn regelmatig in de aanbieding, waardoor ze beter betaalbaar zijn. Onbekende merken zijn vaak zowieso goedkoper. Afhankelijk van je budget kun je dus een merk kiezen die bij je past. Online zijn koelkasten ook vaak goedkoper dan in een fysieke winkel, waardoor je een koelkast soms voor een hele scherpe prijs krijgt.

Hoe groot moet de koelkast zijn?

Als je het budget hebt bepaald moet je ook weten welke maat koelkast je nodig hebt. De maat is niet alleen afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is, maar ook van de inhoud. Zo is een koelkast tot 150 liter prima geschikt voor twee personen. Maar een koelkast van 150 tot 250 liter is geschikt voor een huishouden van vier personen. Grote gezinnen van vijf of meer personen kunnen beter een koelkast kopen van 250 liter of meer. Zo weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om al je spullen koel te bewaren.

Wil je een grote koelkast kopen, die niet al te duur is? Tijdens Black Friday stunten winkels als Bol.com, Mediamarkt, BCC en Coolblue met kortingen tot wel 80%. Soms ook op Koelkasten. Bol.com Black Friday, in november de grootste kortingen.