Goedkope autoverzekering voor jongeren

Leeftijdscategorieën voor berekening premie van een goedkope autoverzekering voor jongeren

De kosten van een autoverzekering kunnen erg verschillen. Tussen twee verschillende aanbieders van een vergelijkbare verzekering kan soms tientallen euro’s verschil zitten en op jaarbasis loopt dit bedrag flink op. Het is voor jongeren die op zoek zijn naar een goedkope autoverzekering dus aan te raden om vergelijkingssites te raadplegen bij het kiezen en vergelijken van een autoverzekering. Niet alle verzekeraars geven korting op de premie. Met een aantal schadevrije jaren is de kans op korting op de premie veel groter. Een goedkope autoverzekering voor jongeren kan eenvoudig af worden gesloten via internet.

Leeftijdscategorieën voor berekening premie van een goedkope autoverzekering voor jongeren

Op het gebied van autoverzekeringen bestaat er de categorie jongeren tot en met 24 jaar. Na het 25e levensjaar is men geen jongere meer in de ogen van verzekeraars. Zij schatten de jongere doelgroep nog in tot de risicodoelgroep en dus is de premie in veel gevallen vaak hoger. Bij het afsluiten van een autoverzekering dient men vragen in te vullen over persoonskenmerken en kenmerken over de auto waar een verzekering voor af wordt gesloten. De uiteindelijke premie hangt af van uw geslacht, uw leeftijd, het aantal jaren dat u in bezit bent van een rijbewijs, de woonplaats en de te verzekeren auto. Omdat jongeren vaak weinig of minder schadevrije jaren hebben dan ouderen is de premie voor jongeren hoger.

Tips bij goedkope autoverzekering jongeren

Er zijn enkele tips die in het achterhoofd gehouden moeten worden bij het afsluiten van een autoverzekering. Zo is het verstandig om in het begin voor een lichte auto te kiezen, omdat deze goed kan helpen bij het opdoen van de nodige rijervaring. Wanneer u niet meer in de risicogroep van onder de 25 jaar valt kunt u eventueel overstappen op een grotere auto. Met weinig rijervaring of een grote auto zien verzekeraars extra risico bij het afsluiten van een verzekering waardoor de premie hoger zal zijn.

Goedkope autoverzekering studenten

Een autoverzekering is al duur genoeg. Er zijn bij veel verzekeraars kortingen op de premie en juist studenten zijn hiernaar op zoek. Met een beetje speurwerk is het best eenvoudig om flink te besparen op de kosten van een autoverzekering om zo een goedkopere verzekering af te kunnen sluiten. Er zit namelijk veel prijsverschil tussen de diverse verzekeraars en het is wel de bedoeling dat uw auto zo goed, maar toch goedkoop mogelijk verzekerd de weg op gaat.

Goedkope autoverzekering studenten: hogere premie

De premie op een autoverzekering voor studenten is vaak hoger, omdat studenten nog maar weinig schadevrije jaren op hebben kunnen bouwen. Het afsluiten van een goedkope autoverzekering kan dus in sommige gevallen een grote uitdaging zijn. De precieze premie hangt daarnaast ook af van uw geslacht, uw leeftijd, het aantal jaren dat u in bezit bent van een rijbewijs, de woonplaats en de te verzekeren auto.

Als student met een auto op uw naam bent u verplicht om deze WA verzekerd te hebben. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en dekt de schade die u met uw eigen auto toebrengt aan anderen. Deze WA-verzekering kan nog uitgebreid worden met een andere dekking, om zo ook verzekerd te zijn tegen bijvoorbeeld brand, diefstal en storm- en hagelschade. Daarnaast kan er nog een aanvullende dekking worden afgesloten, maar dit brengt uiteraard meer kosten met zich mee.

Je autoverzekering vergelijken

Een goedkope autoverzekering voor studenten kan eenvoudig af worden gesloten via internet. Op diverse vergelijkingssites kan men aangeven dat hij of zij student is en dit zorgt in sommige gevallen voor een goedkopere autoverzekering. Daarnaast kan men de diverse verzekeringen vergelijken, want ook voor studenten is er een breed aanbod in goedkope autoverzekeringen. Veel sites voeren onafhankelijk onderzoek uit om zo met een passend aanbod de student tegemoet te komen. Er zijn ook verzekeraars die helemaal geen korting geven voor studenten en zo dus ook vaak geen goedkopere verzekering aanbieden.