Heb jij de beste zorgverzekering?

Wist je dat je elk jaar vóór 1 januari gratis mag wisselen van zorgverzekeraar? Doe je dit niet, dan wordt je huidige polis automatisch weer voor een jaar verlengd. Er is een grote kans dat deze polis, die je waarschijnlijk een tijd geleden al hebt afgesloten, helemaal niet meer bij je past. Misschien is je zorgbehoefte in die tijd wel veranderd, of zijn er betere aanbiedingen op de markt waar jij geen weet van hebt. Je kunt elk jaar makkelijk even een half uurtje de tijd nemen om jezelf af te vragen wat jij van je zorgverzekeraar verlangt en of je dat op dit moment ook ontvangt. Door vervolgens een aantal zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je makkelijk achterhalen of er voor jou ondertussen geen goedkopere of beter geschikte polis op de markt is verschenen.

Je polis verandert jaarlijks

Veel zorgverzekeraars veranderen de prijzen en de voorwaarden van hun polissen jaarlijks, terwijl jij hier waarschijnlijk nauwelijks iets van merkt. Het kan dus maar zo zijn dat je een goedkopere polis tegenkomt als je gaat vergelijken. In sommige gevallen kan dit wel 300 euro schelen op je jaarlijkse kosten. Laat je niet afschrikken door de omvang van deze taak. Het vergelijken van zorgverzekeringen kost weinig tijd en geen geld. Met de gratis overstapservice hoef je je oude polis hier niet eens zelf voor op te zeggen. Dit is dus een kleine moeite die je wel een grote besparing op kan leveren.

Blijf met je tijd meegaan

Het is zeker geen slecht idee om elk jaar je polis even kritisch door te lopen om te kijken of deze nog wel bij je past. Je zorgverzekeraar gaat met de tijd mee, maar jij ook. Er is een grote kans dat je zorgbehoefte is veranderd of dat je nu andere aspecten aan je polis belangrijker vindt. Misschien is je tandartsverzekering afgelopen jaren te duur gebleken, maar heb je nu juist meer behoefte aan bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Kijk dus elk jaar ook kritisch naar jezelf en stem je polis hierop af, zodat deze perfect aansluit op jouw behoeften.

Een verzekering via je werkgever is niet altijd goedkoper

Misschien is het makkelijker om via je werkgever een zorgverzekering af te sluiten, maar of dit goedkoper is, dat valt te bezien. Je merkt er weinig van, omdat het geld van je salaris wordt afgeschreven, maar als je gaat bekijken wat je daadwerkelijk uitgeeft dan is dit regelmatig meer dan bij andere zorgverzekeraars. Als je via een vergelijkingswebsite een individuele zorgverzekering afsluit, kun je dus wederom jaarlijks een aardig bedrag besparen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je kunt de verschillende zorgverzekeraars makkelijk vergelijken op Overstappen.nl makkelijk met elkaar vergelijken door gebruik te maken van het volgende stappenplan. Deze bestaat simpelweg uit een aantal vragen die je jezelf kunt stellen voordat je naar een vergelijkingswebsite gaat. Vraag jezelf ten eerste af welke zorg je nodig hebt. Vervolgens kijk je naar de basisverzekering en controleer je of dit wordt gedekt of dat je een aanvullende verzekering nodig hebt. Daarna spreek je met jezelf een eigen risico bedrag af. Deze informatie vul je in op een vergelijkingswebsite om zo de best passende verzekering voor jouw situatie te vinden.

Gratis overstappen

Heb je nu een betere verzekering gevonden, dan kun je de overstap in werking stellen. Dit kan al vanaf half november, want dan zijn de nieuwe premies en polissen van de verzekeraars bekend. Doe je dit voor 1 januari van het volgende jaar, dan kun je gebruik maken van een gratis overstapservice. Dit betekent dat je nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgpolis automatisch opzegt. Daarnaast krijg je 14 dagen om je beslissing te annuleren en toch bij je oude zorgverzekeraar te blijven. Het is dus een kleine moeite om hier elk jaar even voor te gaan zitten, met een vaak erg voordelige uitkomst.

Vergelijk nu via deze link: Zorgverzekering vergelijken op Overstappen.nl